Hozzávalók 4 személyre

1 nagyobb fej vöröshagyma, finomra vágva
2 gerezd fokhagyma, zúzva
50dkg csirkemell, vékonyan csíkozva
3db alma, kimagozva, nyolcadolva
só, bors
2 dl kókusztej
2 ek curry
½ tk cayenne bors, vagy csípős paprika
1 tk őrölt gyömbér
1 zöldcitrom
1 friss chilipaprika, magozva, apróra vágva
6 ek olaj
1 csokor koriander, apróra vágva
Curryport, cayenne borsot, gyömbért és zöldcitrom reszelt héját összekeverni. Húst sózni-borsozni.

A csirkét két részletben előpirítani: 2 ek olajat forrósítani, 3 perc alatt előpirítani az egyik felét, majd újabb 2 ek olajon a másik felét. A maradék 2 ek olajat a serpenyőbe önteni, hagymát megfuttatni rajta. Hozzáadni az almát, néhány percig forgatni, majd rádobni a fokhagymát, és néhány másodpercig megforgatni.

Tűzről levéve beleszórni a fűszerkeveréket és a chilipaprikát, hozzáfacsarni a zöldcitrom levét, felönteni a kókusztejjel, és beleforgatni az előpirított csirkét.

Sózni, borsozni, nagy lángon felforralni. Ezt követően lángot lejjebb venni, és csendes forrásban 15 perc alatt készre főzni. Olyan lesz, mint egy dús főzelék.

Jázmin rizzsel és korianderrel megszórva tálalni.

Advertisements