hozzávalók / 3 adag

20 dkg rizottó rizs (arborio)
5 dl zöldség alaplé
20 dkg lazac
1 kis fej vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
1 csokor friss petrezselyem
1 fél citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj
4 dkg mascarpone

elkészítés

A hagymát felkockázzuk, és felét egy ek olajon üvegesre pároljuk.
A lazacot apró darabokra vágjuk, enyhén sózzuk, hozzáadjuk a hagymához, és együtt megpároljuk.
A maradék 1 ek olajon a maradék hagymát ismét üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst és addig pirítjuk, míg üveges lesz.
Ekkor adunk hozzá egy merőkanálnyit a zöldség alapléből, és megvárjuk, míg elfő a rizs alól.
Jöhet egy újabb kanál alaplé, és ezt addig ismételgetjük, míg egy merőkanálnyi marad.
Ekkor hozzáadjuk a megpárolt lazacot, fél citrom levét, az utolsó kanál alaplét, és megvárjuk, míg teljesen puhára fő a rizs.
A végén belekeverjük a mascarponét, reszelünk rá citromhéjat, és megszórjuk aprított friss petrezselyemmel.
És tálalhatjuk is a krémes, lazacos rizottót.
http://www.nosalty.hu/recept/lazacos-rizotto

Advertisements