Könnyed egytálétel friss paradicsommal és mozzarellával.
Megjegyzések
– negyed adagot érdemes
– a krumplit meg lehet előtte főzni

Hozzávalók

1 kg burgonya (tisztítva mérve)
2 egész csirkemellfilé
4-5 paradicsom
30 dkg mozzarella
3-4 evőkanál olaj
2 dl tejszín

5-6 ág friss oregánó vagy 1 teáskanál szárított

A csirkemelleket vékonyabb szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat enyhén besózzuk.
A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk és az olajjal kikent sütőtál aljába terítjük. Ízlés szerint sózzuk.
A krumplirétegre fektetjük a hússzeleteket, és az egészet meglocsoljuk a tejszínnel.
Ezután a paradicsomkarikák következnek, majd az oregánóágak.

Az így előkészített ételt alufóliával lefedjük és forró sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.
Ekkor eltávolítjuk az oregánót és rárakjuk a szeletelt mozarella-t. 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon és kicsit megpiruljon.

http://citromhab.blogspot.hu/2011/02/paradicsomos-rakott-csirkemell.html?m=1

Advertisements