Tökéletes választás ez az olaszos egytálétel, akár hétköznapi vacsoráról, akár hétvégi családi ebédről van szó.
Hozzávalók

» 4 egész csirkecomb
» 8 dkg liszt
» olívaolaj
» 2 vöröshagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 1,5 dl fehérbor
» 1 liter paradicsomlé
» chili
» 2 dl alaplé
» 2 babérlevél
» 3 ág friss rozmaring
» só
» bors

Elkészítés
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Közben egy öntöttvas lábost vagy serpenyőt szárazon előmelegítünk.

Amikor már elég forró az edény alja, beleöntjük az olívaolajat. A csirkecombokat körbepirítjuk benne, majd kivesszük, és félrerakjuk őket.

A csirke kisült zsírjához hozzáöntünk még egy kevés olajat, és beleszórjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk és beledobunk egy nagyobb rozmaringágat, majd felöntjük a fehérborral. Továbbra is magas hőfokon tartjuk, amíg az alkoholtartalma el nem forr.
Közben beledobjuk a babérleveleket és a megroppantott fokhagyma gerezdeket.

Amikor a fehérbor a felére besűrűsödött, felöntjük 1 liter natúr paradicsomlével, és visszapakoljuk bele a csirkecombokat. Közepes hőfokon 1 órán át rotyogtatjuk.

Tehetünk még hozzá egy kevés rozmaringot, és ha menet közben túlságosan besűrűsödne a szósz, alaplével pótoljuk azt. A csirkecombokat az első fél órában lefedve, majd fedő nélkül pároljuk készre.

Chilivel ízesíthetjük.

Tésztával, rukolával és sült padlizsánnal tálaljuk.

http://izeselet.hu/receptek/rozmaringos-paradicsomos-csirkecomb-sult-padlizsansalataval/

Advertisements