Hozzávalók (12 adag):

– olívaolaj vagy repceolaj
– 1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
– 1/2 brokkoli
– 1 csésze 3%-os Cottage sajt
– 1 csésze 3% krémtúró
– 1 köteg apróra vágott metélőhagyma
– 2 evőkanál liszt
– 3 tojás
– só, bors
Elkészítés:

Egy serpenyőben alacsony lángon megmelegítjük az olajat, és átlátszóra pirítjuk benne a hagymát.
A felvágott brokkoli-szirmokat körülbelül két percig forró vízben főzzük, majd leszűrjük.
A brokkolit is beletesszük a serpenyőbe, és mintegy három percig pirítjuk, aztán átrakjuk egy tálba.
Hozzáadjuk a sajtokat és a metélőhagymát, és összekeverjük a brokkolival.
Beletesszük a tojást és a lisztet is, majd alaposan összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
Megkenünk olajjal egy tepsit, beleöntjük a keveréket, és mintegy 40 percig, aranysárgárasütjük a 180 fokosra előmelegített sütőben.
(Adagonként kb. 120 kalóriát és 150 mg kalciumot tartalmaz.)
http://100fok.reblog.hu/sajtos-brokkolis-casserole

Advertisements