Sokan nem is gondolnák, hogy a tarhonyából grillezett padlizsánnal, cukkinivel és sok-sok zöldfűszerrel milyen remek tésztasaláta készíthető.
Hozzávalók

4 adag
» 10 dkg tarhonya
» 1 kávéskanál só
» 1 nagy cukkini felkockázva
» 1 közepes padlizsán, felkockázva
» 1 kaliforniai paprika piros
» 2 lilahagyma
» olívaolaj a sütéshez
» 4 evőkanál olívaolaj
» fél citrom leve
» 12 szem fekete olívabogyó
» fél csokor menta, finomra aprítva
» fél csokor koriander, finomra aprítva
» fél csokor petrezselyem, finomra aprítva

Elkészítés
A tarhonyát lobogó, sós vízben puhára, de pergősre főzzük, a főzővízhez adhatunk egy csipet sáfrányt, ettől szép színt kap a tarhonya.
Közben a felkockázott cukkinit, padlizsánt, a cikkekre vágott lilahagymát, és a feldarabolt kaliforniai paprikát egy tálba tesszük.
Bőven meglocsoljuk a zöldségeket olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és jól átforgatjuk őket az olajban.
Egy sütőpapírral lefedett sütőlapra terítjük a megolajozott zöldségeket, lehetőleg úgy, hogy ne érjenek össze.
Előmelegített sütőben 220-230 C fokon 25-30 percig sütjük.
A megfőtt tarhonyát leszűrjük, összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal, citromlével, római köménnyel, sózzuk, borsozzuk.
Végül hozzákeverjük az olajbogyót, a sült zöldségeket és a felaprított zöldfűszereket.

Tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel

Advertisements