Hozzávalók:

1 db filézett csirkemell
30 dkg zöldbab
1 cs újhagyma
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve

őrölt fehér bors
kakukkfű (ízlés szerint)
2 dl főzőtejszín (magas zsírtartalmú)
2 ek olívaolaj

A zöldbabot vágjuk fel ízlés szerint, majd enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, majd tartsuk melegen.

Az újhagymát a zöld szárával együtt, vágjuk fel vékonyra. (én a zöld szárából is vágtam hozzá, de ez ízlés dolga, és el is hagyható)

A csirkemellet vágjuk fel kisebb darabokra. A frissen szedett kakukkfüvet csipkedjük le a száráról.

Egy wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt csirkemellet, és süssük kifehéredésig. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, reszeljük rá a citromhéjat, facsarjuk rá a citromlevet, és szórjuk meg ízlés szerint kakukkfűvel. Néha megkeverve pároljuk 5-6 percig, majd adjuk hozzá a roppanósra főzött zöldbabot, és öntsük fel a tejszínnel.

Ezután óvatosan keverjük össze, majd főzzük még pár percig, hogy a tejszín kissé besűrűsödjön, és az ízek jól összefőljenek.

Közben készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de pl. kuszkusszal, bulgurral is eltudom képzelni.

Tálaláskor szedjük a köretet tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült zöldbabos-tejszínes csirkemellet, és úgy kínáljuk.

http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2015/07/hetvegi-receptajanlo-zoldbabos.html?m=1