Hozzávalók

6-8 adag
» 1 kg zöldborsó kiszemezve (+ a héja)
» 4 dkg vaj
» 1 csokor újhagyma
» 1 liter alaplé
» 1 nagy csokor petrezselyem
» olívaolaj
» Levesgyöngy:
» 6 dkg liszt
» 3 tojás
» 2 ek tej
» napraforgóolaj

Kevés vajon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát.
Amikor a hagyma már félig megpuhult hozzáadjuk a frissen pucolt zöldborsót és felöntjük alaplével.
Alaplevet a néhány szál petrezselyemmel a zöldborsó héjából is főzhetünk.
15 percig főzzük, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Fontos, hogy nem kell sokáig pürésíteni, maradjon inkább darabos, mert, ha túlpürésítjük, akkor kesernyés ízt kaphat a zöldborsó.
Forrón, levesgyönggyel megszórva tálaljuk.

http://izeselet.hu/receptek/zoldborsokremleves/

Advertisements