hozzávalók / 6 adag

1 kg burgonya
20 dkg majonéz
2 ek citromlé
2 ek tárkonyecet
1 teáskanál fekete bors
3 db újhagyma
1 közepes fej lilahagyma (fele)
2 teáskanál himalája só

elkészítés

A burgonyát héjastól megfőzzük sós vízben. Azért sós vízben, hogy ne repedjen szét. Leszűrjük, kicsit hagyjuk hűlni, megpucoljuk.
Egy tálban összekeverjük a majonézt, a frissen facsart citromlevet, ecetet, himalája sót meg a borsot.
A még langyos krumplit olyan 1 cm körüli vastagra szeletelve, óvatosan összeforgatjuk az öntettel. (Én szilikon lapáttal szoktam, mert az hajlik ide-oda, nem töri úgy a puha burgonyát.) Azért kell még langyosan, hogy a krumpli jobban magába vegye az ízeket.
Az újhagymát karikázzuk fel, a lilahagymát pedig kockára vágva keverjük a krumplihoz.
Legalább fél órára rakjuk a hűtőbe.

http://www.nosalty.hu/recept/citromos-krumplisalata

Advertisements