hozzávalók / 4 adag

5 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db újhagyma
1 db leveskocka (zöldségleves)
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

elkészítés

Megtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát.
Lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és az újhagyma fehér részeit.
Üvegesre pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bővel ellepje.
Sóval, borssal és leveskockával ízesítjük.
Ha megfőtt a hagyma, botmixerrel besűrítjük (nem turmixoljuk krémlevessé, hanem addig, amíg kissé besűrűsödik).
Beletesszük az újhagyma zöld részeit és pár percig összefőzzük.
Pirított kenyérrel, kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk.

http://www.nosalty.hu/recept/hagymaleves-haromfajta-hagymabol

Advertisements