hozzávalók / 2 adag

6 db burgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 dl napraforgó olaj
1 kk gyömbér (friss)
1 kávéskanál garam masala
0.5 kávéskanál római kömény (őrölt)
0.25 teáskanál koriander (őrölt)
0.5 kk kurkuma
2 db paradicsom
1 dl joghurt
0.5 dl habtejszín (vagy mascarpone)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

elkészítés

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben forró olajban több részletben aranyszínűre sütjük a krumplit.
A visszamaradt olajon megfuttatjuk a hagymát. Hozzátesszük az apróra vágott vagy megreszelt gyömbért, együtt pirítjuk egy percig.
Hozzákeverjük a többi fűszert, és további egy percig pirítjuk.
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, feldaraboljuk.
A fűszeres hagymához adjuk a paradicsomot, a krumplit, a joghurtot.
Sózzuk, borsozzuk. Aki csípősen szereti, chilit vagy cayenne borsot is tehet bele.
Lefedve, 10-15 percig pároljuk.
Keverjük bele a sűrű tejszínt (én mascarpone-t használtam)
Hagyjuk lefedve állni legalább fél órát, míg összeérnek az ízek.

http://www.nosalty.hu/recept/indiai-joghurtos-krumpli

Advertisements