hozzávalók / 4 adag

Golyókhoz
1 közepes db cukkini (reszelve mérve kb. 60 dkg)
1 kávéskanál só
1 csipet bors (nagy)
1 kávéskanál fokhagymakrém (esetleg 3 gerezd fokhagyma)
1 db tojás (nagyobb)
10 dkg sajt (reszelt)
4 ek zsemlemorzsa
Panírozáshoz
3 evőkanál finomliszt
1 db tojás (nagyobb)
5 ek zsemlemorzsa
Sütéshez
6 dl napraforgó olaj

elkészítés

Golyókhoz:
A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani.
Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, fokhagymakrémet (esetleg zúzott fokhagymát) és 4-5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon.
Alaposan összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között. (15 db lett.)
Panírozáshoz:
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojást kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül.
A golyókat óvatosan a fenti sorrendben bepanírozzuk, mint a rántott húst.
Sütéshez:
Bő olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat, és közepes lángon világos barnára pirítjuk.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

http://www.nosalty.hu/recept/sajtos-cukkinigolyok

Advertisements