A tésztához
350 g búzadara
3 dl tej
6 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
20 dkg cukor
1 citromból nyert reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
A tálaláshoz
6 ek sárgabaracklekvár (vagy almaszósz)
10 dkg porcukor

A mazsolát áztassuk be.
A búzadarát langyos tejjel keverjük össze egy tálban, kicsit pihentessük, ha nagyon száraznak bizonyulna, lazíthatjuk még fél-egy dl tejjel.
Kis idő múlva keverjük hozzá a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a leszűrt mazsolát, egy csipetnyi sót és a reszelt citromhéjat.
A tojásfehérjékből verjünk habot, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk a keverékbe.
Egy nagy, jócskán kivajazott tepsibe öntsük bele a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 15-20 percig.
Ha egy picit megpirult a teteje, vegyük ki a sütőből, éles késsel szabdaljuk kisebb, szabálytalan darabokra, fakanállal mozgassuk át, majd tegyük vissza még pár percre pirulni.
Melegen almaszósszal, baracklekvárral és porcukor szórással tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 38x32x4 cm
http://www.nosalty.hu/recept/csaszarmorzsa-sutoben

Advertisements