Hozzávalók kb. 6 adaghoz:
1 kg csirkemell
3-4 evőkanál étolaj
2 doboz darabolt paradicsom konzerv
10 dkg hideg vaj
fél teáskanál fűszerpaprika
fél teáskanál garam masala
só, bors
0,5 dl (hab)tejszín – nem felverve:)
A páchoz:
1 nagy doboz (450 g) natúr joghurt (ha van, görög)
6 gerezd fokhagyma
3-4 cm gyömbér
fél teáskanál pirospaprika
1/4 teáskanál őrölt koriander
fél teáskanál őrölt római kömény
fél teáskanál garam masala
1 csipet só
2 evőkanál limelé
A naan kenyérhez:
1 teáskanál instant élesztő
1 evőkanál cukor
25 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
1 dl natúr joghurt
olívaolaj

Elkészítjük a pácot: a fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, a gyömbért megpucolva lereszeljük. Mindent – a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a limelevet és a fűszereket is a joghurthoz adjuk és alaposan elkeverjük.
A csirkemellet megmossuk és felkockázzuk, és ráöntjük a pácot. Lefedve minimum 1 órán át állni hagyjuk.(lehet egy éjszaka is).
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, ráöntjük a húst a páccal együtt és kis lángon, lefedve puhára főzzük – közben persze meg-megkeverjük.
Egy serpenyőbe beleöntjük a paradicsomot és közepes lángon addig rotyogtatjuk, míg kicsit besűrűsödik. Felkockázzuk a hideg vajat és hozzáadjuk a paradicsomszószhoz, kevergetve hagyjuk elolvadni. Ha elolvadt, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a garam masalát és a tejszínt is. Sózzuk, borsozzuk és épp csak összeforrósítjuk – ne forrjon fel! Szerintem ez így már elég savanykás, de ha szerintetek nem, akkor lehet hozzáadni egy kis ecetet.
A paradicsomos-vajas szószt hozzáöntjük a csirkéhez, még egy kicsit rotyogtatjuk, majd azonnal tálaljuk.
A naan-hoz:
A szárított élesztőt cukros, langyos vízben elkeverjük, és pár percig állni hagyjuk, míg fel nem habzik.
A lisztet közben összekeverjük egy csipet sóval, a joghurttal és egy kevés olívaolajjal, majd jöhet bele a már feloldott élesztő. Elektromos kézi dagasztóval összedolgozzuk a tésztát. Ha nagyjából összeállt, kézzel tovább gyúrjuk, egészen addig, amíg egy közepes keménységű, elasztikus tésztát nem kapunk. Letakarva 30 percet pihentetjük.
A tésztát 8 részre osztjuk, gombócokat formázunk, kilapítjuk és a tűzforró serpenyőben néhány csepp olajon aranyszínűre sütjük.

http://csakapuffin.cafeblog.hu/2016/01/24/indiai-vajas-csirke/

Advertisements