hozzávalók / 4 adag

4 közepes db alma (gála)
4 közepes db körte (vilmos)
10 dkg mandula (durvára vágva)
3 db tojás
12 dkg vaj
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg finomliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
10 dkg cukor
1 csipet só

elkészítés

Kikeverjük a tojást a vajjal.
Összekeverjük a száraz alapanyagokat a mandula felével.
Felkockázzuk a gyümölcsöket, majd átforgatjuk őket a lisztes keverékben.
Ráöntjük a tojásos keveréket, és alaposan összekeverjük, hogy mindenhol befedje a massza a gyümölcsöket. Egy kemény, darabos masszát kapunk a végére.
Kivajazott, kilisztezett, 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Rászórjuk a maradék mandulát.
35 percig sütjük közepes lángon. Hűlni hagyjuk.
sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 26 cm
http://www.nosalty.hu/recept/kortes-almas-torta-mandulaval

Advertisements