hozzávalók / 4 adag

12 dkg zabpehely
17 dkg finomliszt
20 dkg barna cukor
15 dkg vaj
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
50 dkg málna

elkészítés

A sütőport és a sót belekeverjük a lisztbe, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és 12 dkg barna cukrot. Egyenletesre összekavarjuk, végül belereszeljük a hideg vajat, és kézzel összemorzsoljuk. Nem áll össze teljesen, nem lesz gyúrt tészta állaga.
A friss málnát megszórjuk kb. 8 dkg barna cukorral, és villával kissé összetörjük.
A tésztakeverék 2/3-át egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, jól lelapogatjuk.
Rákanalazzuk a cukros málnát.
A maradék tésztakeveréket rámorzsoljuk a málnarétegre.
160 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 18×25 cm

http://www.nosalty.hu/recept/malnas-morzsasuti-tomatotree-konyhajabol

Advertisements