(sütőben sütöttem ki, jénaiban)
hozzávalók / 4 adag

750 g csirkemell filé
150 g mustár
3 ek ketchup
1 csipet borsikafű
2 szál rozmaring
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

elkészítés

A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, és felszeleteljük.
Egy tálba öntjük a mustárt, hozzáadjuk a ketchup-ot és a fűszereket. A két szál rozmaringnak a leveleit levesszük, és durvára vágjuk. Ezt is hozzáadjuk a pác keverékéhez.
A felszeletelt csirkemellet beleforgatjuk a mustáros pácba, lefedjük, és legalább fél napot állni hagyjuk. (Mivel hamar össze lehet dobni a páclevet, én előző este szoktam megcsinálni).
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a bepácolt csirkemell darabok először egyik, majd másik oldalán is pirosra sütjük (először jó fedő alatt párolni kicsit, mivel hosszú ideig állt a pácban, elképzelhetetlennek tartom, hogy kiszáradjon).
Tálalhatjuk rizzsel, hasábburgonyával vagy csak salátával.
http://www.nosalty.hu/recept/mustaros-rozmaringos-csirkemell

Advertisements