hozzávalók / 2 adag

500 g brokkoli
300 g tejföl
20 g vaj
2 ek zsemlemorzsa
30 g trappista sajt
1 db tojás
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
elkészítés

Enyhén sós vízben félpuhára főzzük a rózsájára szétszedett brokkolit. Egy kevéske vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, félretesszük.
Egy tűzálló tál alját vékonyan meghintjük pirított zsemlemorzsával. A lecsepegtetett brokkolit ráhelyezzük.
A tejfölbe belekeverjük a tojást, sózzuk és ízlés szerint borsozzuk.
A brokkolira rászórjuk a maradék zsemlemorzsát, majd egyenletesen ráöntjük az ízesített tejfölt. Megszórjuk reszelt sajttal. A sajt tetejére kés segítségével pici vajdarabkákat teszünk.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Melegen, puha kenyérrel tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

http://www.nosalty.hu/recept/rakott-brokkoli-egyszeruen-egeszsegesen

Advertisements