hozzávalók / 4 adag

Mascarpone krém
125 g mascarpone
200 ml görög joghurt
0.5 citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj
5 csepp mandulaaroma
2 ek méz
Szilvaöntet
10 közepes db szilva
0.5 citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj
2 ek méz
1 szál rozmaring (kicsi)
1 ek balzsamecet
Összeállítás
2 ek mandulapehely

elkészítés

Mascarpone krém
Egy nagy tálban kézi habverővel keverjük össze a mascarponét a joghurttal, citromlével, mézzel citromhéjjal és pár csepp mandula aromával, majd formákba öntve tegyük hűtőbe a keveréket.
Szilvaöntet
A szilvákat dobjuk pár percre forrásban lévő vízbe, majd jeges vízbe, így könnyedén lehúzhatjuk a héjukat. Magozzuk ki őket, majd vágjuk kisebb kockákba a gyümölcshúst. Egy serpenyőben pároljuk össze citromlével, citromhéjjal, mézzel és balzsamecettel, míg az ecet ereje elmegy. Vegyük ki a rozmaring ágat és szitán pürézzük át a a szilvaszószt (vagy turmixoljuk össze).
Összeállítás
Öntsünk minden pohár krémre keveset a szószból, aztán mehetnek vissza a hűtőbe minimum egy órára hűlni. Tálaláskor díszítsük pirított mandulaszeletekkel a pohárkrémet. Jó étvágyat hozzá!

http://www.nosalty.hu/recept/szilvas-mascarpones-poharkrem

Advertisements