» Tésztasaláta:
» 25 dkg szarvacskatészta
» 2 kígyóuborka
» 1 doboz natúr krémsajt
» 3 dl joghurt
» 1 dl kaukázusi kefír
» 2 evőkanál olívaolaj
» fél citrom
» 2 gerezd fokhagyma
» 5 dkg pirított mák
» 1 csokor kapor, finomra aprítva
» 25 dkg koktélparadicsom
» só
» bors

» Citromos, joghurtos csirkenyárs:
» 50 dkg csirkemell
» 1,5 dl joghurt
» fél citrom leve
» 2 gerezd fokhagyma, reszelve
» 2 evőkanál olívaolaj
» 1 teáskanál római kömény
» 1 teáskanál pirospaprika
» 1 kávéskanál kurkuma
» só
» bors

Tésztasaláta:
A tésztát forró, sós, lobogó vízben megfőzzük.
Közben elkészítjük az öntetet: az egyik uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük, kissé kinyomkodjuk.
Hozzákeverjük a natúr krémsajtot, a joghurtot, kefírt, olívaolajat, citromlevet, reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
Összeforgatjuk a leszűrt főtt tésztával, hozzákeverjük a szárazon megpirított, egész mákot, a finomra aprított kaprot és a negyedekre vágott koktélparadicsomot. Alaposan behűtjük, kifejezetten jót tesz neki, ha néhány órát áll.
Grillhúsok remek körete.

Citromos, joghurtos csirkenyárs:
A pác összes hozzávalóját összekeverjük.
A csirkét falatnyi darabokra kockázzuk, majd összeforgatjuk a páccal.
Műanyag-, vagy üvegtálba, vagy uzsonnázótasakba tesszük, és legalább 2 órára, vagy egész éjszakára hűtőbe tesszük. Grillezés előtt legalább 2 órával hamarabb kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.
A kockákat bambusznyársra húzzuk (a nyársakat célszerű előre beáztatni). Forró serpenyőben, vagy grillen (páccal együtt) megsütjük.

http://izeselet.hu/receptek/tzatzikis-tesztasalata-citromos-joghurtos-csirkenyars-es-tarja-gyros-pacban/

Advertisements