Variációk: próbáld ki szederrel!

Hozzávalók (6 személyre):
5 dkg vaj
12 dkg zabkeksz
25 dkg krémsajt (lehetőleg sótlan Philadelphia)
5 dkg kristálycukor (használhatunk nyírfacukrot vagy barnacukrot is)
25 dkg natúr joghurt
17,5 dl habtejszín
1 citrom héja (ha nem kapunk bio citromot, alaposan mossuk meg a héját!)
1 teáskanál vaníliakivonat
15 dkg áfonya
1 evőkanál cukor

Elkészítése:
Olvasszuk meg a vajat. A kekszet daráljuk le, és keverjük össze az olvasztott, kihűlt vajjal. Nyomkodjuk 6 befőttesüveg vagy pohár aljára. Keverjük ki a krémsajtot a cukorral és a joghurttal. A tejszínből verjünk habot és forgassuk a krémsajtos keverékbe. Reszeljük bele a citrom héját és adjuk hozzá a vaníliát. Osszuk el a krémet az üvegekben. Az áfonyát tegyük fel főni a cukorral, és ha már egy kis levet engedett, kanalazzunk belőle a poharakba.

http://100fok.reblog.hu/sutes-nelkul-sutemeny-nyar