Hozzávalók 12-16 db muffinhoz:
12 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg natúr joghurt
3 tojás
12 dkg cukor
17 dkg liszt
1 dkg kakaópor
1 tk sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
50-80 g étcsoki kis kockákra vágva
3 alma megpucolva, kis kockákra vágva
1. Az almát és a csokit előkészítjük, a vajat megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A muffinsütőformát előkészítjük (ha szilikonos, akkor csak tepsire rakjuk, ha nem szilikonos, akkor kivajazzuk és megszórjuk kakaóporral
2. Egy nagy tálban robotgéppel elkeverjük a vajat, cukrokat, tojásokat, joghurtot.
3. Egy másik tálba kimérjük és elkeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport és szódabikarbónát.
4. A két tál tartalmát összeöntjük, elkeverjük, hozzáadjuk a csokikockákat és az almakockákat, a muffinformákba kanalazzuk és kb 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróba).

http://csakapuffin.cafeblog.hu/2011/02/11/almas-csokis-muffin/

Advertisements