hozzávalók / 6 adag

A babapiskótához
3 dl víz
10 dkg cukor
2 citromból nyert citromhéj (reszelt)
40 db babapiskóta
30 dkg eper
1 ek cukrozatlan kakaópor (a tetjére)
A krémhez
30 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
50 dkg eper
20 dkg fehér csokoládé

elkészítés

Először elkészítjük a szirupot: a vizet egy kisebb lábosban a gázra tesszük, beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Akkor levesszük a tűzről, és belereszeljük a citromhéjat.
Ebbe a szirupba áztatjuk nagyon óvatosan a babapiskótát, amit aztán szépen sorban egy tepsibe vagy mélyebb falú tálba teszünk.
A krémhez az epret memossuk, kicsumázzuk, és botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponét és a kemény habbá vert tejszínt. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és azt is hozzáöntjük a krémhez. Ha kell, habverővel dolgozunk rajta egy kicsit, hogy a krém elég homogén és kenhető legyen. Apróra vágjuk és óvatosan hozzáforgatjuk a maradék epret.
A krém felét rákenjük a piskótára, majd egy második sor szirupfürdőn túlesett piskótával befedjük.
A tetejére szintén krémet kenünk, amit aztán megszórunk cukrozatlan kakaóporral
1 éjszakán át hűtőben tároljuk.
tepsi mérete: 30x40x5 cm

http://www.nosalty.hu/recept/epermisu

Advertisements