Vajas, zabpelyhes morzsával borított fűszeres gyümölcsökből készült desszert, akár a hétköznapok, akár egy ráérős vasárnap megédesítésére.

Hozzávalók

6-8 adag
» 50 dkg eper
» 2-3 db (zöld) alma
» 10 dkg vaj
» 10 dkg nádcukor
» 2 ek étkezési keményítő
» 5 dkg liszt
» 5 dkg zabpehely
» 1 citrom
» friss gyömbér

Elkészítés
Az epreket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk.
A gyümölcsöket egy tálban összekeverjük.
Az összekevert gyümölcsöket megcukrozzuk, belereszeljük egy citrom héját, egy kevés gyömbért, beleöntjük a citrom levét, és végül belekeverjük az étkezési keményítőt.
Ezután elkészítjük a morzsát.
A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, egy kevés cukorral és gyorsan összemorzsoljuk a hideg, felkockázott vajjal.
Egy kivajazott hőálló tál aljában elterítjük a fűszeres gyümölcsöket és a tetejére borítjuk a vajas morzsás keveréket.
180-190 C fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük.
http://izeselet.hu/receptek/epres-almas-morzsas-sutemeny-crumble/

Advertisements