20160312191001.JPG


hozzávalók / 4 adag
A morzsához
50 g vaj
35 g finomliszt
35 g barna cukor
35 g zabpehely
1 csipet só
Az almához
4 közepes db alma
1 púpozott ek finomliszt
2 teáskanál barna cukor
1 csipet só
fahéj ízlés szerint

elkészítés

A morzsához
A morzsa összes hozzávalóját egy tálba öntjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, és félretesszük.
Az almához
Az almákat megmossuk, kicsumázzuk és vékony szeletekre felvágjuk. A cukrot elkeverjük a liszttel, sóval és a fahéjjal, majd beleforgatjuk az almákat.
Kivajazott hőálló edénybe rétegezzük az almát, a tetejét megszórjuk a morzsával.
190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
http://www.nosalty.hu/recept/almas-zabpelyhes-morzsasuti

Advertisements