5 db kifli (szikkadt)
800 ml tej
4 ek cukor (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
50 g vaj
150 g dió (darált)
1 ek porcukor
0.5 db citromhéj
0.5 kk fahéj

A kifliket ujjnyi vastagra felvágjuk.
A tejet, a cukort, a vaníliás cukrot, a vajat és a tojássárgáját összemelegítjük, de nem forraljuk!
Egy tepsit kivajazunk, és a gubákat pár pillanatra belemártjuk a tejbe, majd a tepsibe rakosgatjuk őket.
Ha egy sor lent van, megszórjuk a dióval, majd ismét jön a guba, és így rétegezzük, míg el nem fogy minden.
10-15 perc alatt megpirítjuk egy picit a tetejét a sütőben, de vigyázzunk, ki ne száradjon!

sütési hőfok: 190°C
tepsi mérete: 18×30 cm

http://www.nosalty.hu/recept/dios-guba

Advertisements