story

Jól bevált sült túrótorta, bármilyen bogyós gyümölccsel elkészítve finom.
hozzávalók / 4 adag

50 g vaj (+ a forma kikenéséhez)
150 g digestive keksz (zabfalat)
500 g ricotta (a túró is kiváló)
200 ml tejföl
1 ek méz
3 db tojás
175 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom

elkészítés

A digestive kekszet ledaráljuk, a vajat felmelegítjük, majd a kettőt összekeverjük, és egy kivajazott, 20 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk. A formát a hűtőbe tesszük.
A ricottát összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, tejföllel, mézzel, tojásokkal és citrom lereszelt héjával.
Összetörünk villával 150 g epret, és a ricottás masszába forgatjuk.
A masszát a keksszel bélelt formába öntjük, majd kb. 40 percig, előmelegített sütőben sütjük 180°C-on. Akkor jó, ha a közepe még “rezeg”.
A sütőből kivéve hagyjuk a tortát kihűlni a formában. Nem baj, ha a teteje megrepedezik. Végül a maradék eperrel díszítjük, és ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 20 cm

http://www.nosalty.hu/recept/epres-ricottatorta

Advertisements