Extrán krémes és extrán pikáns verziója az eredeti olasz desszertnek ez a tejfölös változat. Vacsora előtt, vacsora után, vagy egyszerűen csak vacsora helyett. Magyar panna cotta.
4 lapzselatin
4 dl tejszín
4 dl tejföl
1/2 mokkáskanál só
5 dkg Koronás kristálycukor
1 vaníliarúd
2 ek méz
1 zöld alma
1 piros alma
1 birsalma
1 narancs
méz
vaj
1 citrom reszelt héja

A tejfölt kikeverjük a mézzel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével.
A tejszínt közben felmelegítjük, hozzáadunk egy csipet sót, és alacsony hőmérsékleten beletesszük az előzőleg vízbe áztatott, majd kinyomkodott zselatinlapokat.
Elkeverjük, majd amikor a zselatinlapok feloldódtak, folyamatos kevergetve a tejfölhöz adjuk . A még folyékony panna cottát kancsóból a pohárkákba adagoljuk, és legkevesebb 4 órára hűtőbe tesszük.

Karamellizált gyümölcs: A vajat és mézet egy serpenyőben összeolvasztjuk. Amikor egy kicsit karamellizálódott, ráhalmozzuk a felkockázott gyümölcsöket. Csak akkor keverjük meg, amikor az alma már levet enged. Reszelt narancshéjjal fűszerezzük.

Magyaros panna cotta tejföllel és téli gyümölccsel

Advertisements