story

A legjobb répás muffin receptet kerestem, és azt hiszem, megtaláltam. Az idei Rama receptkönyvben bukkantam rá. A család egy pár perc alatt elkapkodta az összeset. 🙂 A tészta istenien könnyű, levegős, és annak ellenére, hogy a cukormennyiség soknak tűnik, a nádcukortól nem lesz kibírhatatlanul édes a sütemény.

hozzávalók / 4 adag

20 dkg finomliszt (finom)
18 dkg nádcukor
13 dkg vaj (olvasztott)
10 dkg sárgarépa (reszelt )
1 kis db alma ( reszelve)
1 kk fahéj ( őrölt)
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 marék dió (durvára vágott)
1 marék mazsola
1 csipet só
10 dkg tortabevonó (Katica, a díszítéshez)

elkészítés

A száraz összetevőket összekeverjük egy nagyobb tálban.
Apránként hozzáadjuk a folyékony összetevőket.
A muffintésztát sosem kevergetjük sokáig. Összedolgozzuk az alapanyagokat, és már kanalazzuk is a muffinsütőbe, általában a mélyedést a 3/4-éig töltjük. A szilikonost szükségtelen vajjal kikenni, a többi fajtát viszont ki kell kennünk.
A sütőt melegítsük elő, a muffinokat megsütjük, tűpróbával teszteljük.
A tortabevonót gőz felett olajjal megolvasztjuk, és a kihűlt muffinokat tetszés szerint díszítjük.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

http://www.nosalty.hu/recept/repas-almas-muffin

Advertisements