hozzávalók / 4 adag
30 dkg rizs
5 dl hideg víz
15 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
1 l tej
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
5 db tojás
15 dkg cukor
10 dkg mazsola

elkészítés
A rizst a hideg vízbe odatesszük főni és amikor a vizet magába szívta, felöntjük a tejjel, hozzáadunk 5 dkg margarint, egy csipet sót és felforraljuk.
Közben bekapcsoljuk a sütőt és mérsékelt hőfokra állítjuk, a rizst fedővel letakarjuk és betesszük a sütőbe, puhára pároljuk a rizsszemeket.
Ezalatt elkészítjük a krémet: a tojások sárgáját 10 dkg margarinnal, reszelt citromhéjjal, a kéféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vízbe áztatott, lecsepegtetett mazsolát. Majd a kész rizst beleforgatjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját is.
Kivajazott, morzsával megszórt (közepes) tepsibe öntjük és megsütjük kb fél óra alatt.
Ízlés szerint baracklekvárral stb. tálaljuk.
sütési hőfok: 200°C
tepsi mérete: 39×22 cm

http://www.nosalty.hu/recept/rizsfelfujt-ahogy-katharosz-kesziti

Advertisements