Csíkos szelet

Hozzávalók

  • 440 g keksz
  • 1 tasak csokoládés pudingpor (főzős)
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 0.5 l tej
  • 20 dkg margarin (sütő)
  • 10 ml rum (vagy rumaroma)

Elkészítés

  1. A margarinon és az aromán kívül mindent simára összefőzünk, és kevergetés mellett hagyjuk hűlni.
  2. A kihűlt főzött krémhez adjuk a puha margarint és az aromát, és nagyon simára keverjük.
  3. Előveszünk egy megfelelő hosszúságú alufóliát, és a kekszek közét a krémmel megkenve szorosan becsomagojuk. Két csomag sütink lesz
  4. Hűtőben legalább fél napig, ha lehet, egy napig állni hagyjuk, hogy keksz a krémtől puhuljon, megszívja magát.
  5. Ferdén szeleteljük, kb. 1/2-1 cm szélesre.

http://www.nosalty.hu/recept/csikos-szelet

Advertisements