dsc_1043

Hozzávalók (2 adagra)
1 db padlizsán (nyers)

feketebors (őrölt)
3 evőkanál olívaolaj
400 ml joghurt – görög
1 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
0.5 db citrom leve
petrezselyemzöld

Elkészítés
Elsőként felmelegítjük a sütőt 200 C-ra. Felkockázzuk a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb. 15 perc alatt megsütjük a padlizsánkockákat. Miközben sül a padlizsán, felaprítjuk a fokhagymát, lilahagymát és a petrezselymet. Egy edénybe tesszük a felaprított hagymákat és fűszereket, sót, borsot, görögjoghurtot és hozzácsavarjuk egy fél citrom levét. Kivesszük a padlizsánt is a sütőből. A langyosra hűlt padlizsánt összekeverjük a fűszeres joghurttal és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

http://aprosef.hu/joghurtos_padlizsansalata_recept#

 

Advertisements