Hozzávalók
1 kg krumpli (tisztítva mérve)
6 keményre főzött tojás
1 szál füstölt kolbász

A tejfölös öntethez
1 nagy doboz (450 g) tejföl
0,5 dl olaj
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés
A krumplit meghámozzuk és karikára vágjuk. A kolbászt és a tojást felszeleteljük.
A tejfölt az olajjal, a sóval és a pirospaprikával lábosba mérjük és kevergetve felforrósítjuk.
Egy fedeles jénai edény aljába rakjuk a szeletelt krumpli harmadát. Ízlés szerint sózzuk. Erre jön a tojás és a kolbász fele, majd meglocsoljuk a tejfölös öntet harmadával.
Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük, végül a krumpli és a tejföl utolsó harmadával zárunk.
Ha az öntet elfogyott, a lábosba 1 dl vizet öntünk, kicsit összerázogatjuk, és a krumpli alá öntjük.
Lefedjük, és forró sütőben, bő egy óra alatt készre sütjük.

http://citromhab.blogspot.hu/2015/02/rakott-krumpli.html

Advertisements