Hozzávalók

6-8 adag
50 dkg szép vajbab (sárga zöldbab)
5 dkg olvasztott vaj
olívaolaj
2 ek currypor
Mártogatóshoz:
125g bryndza
2dl kaukázusi kefir
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyem
pirospaprika

Elkészítés
A zöldbabok száras végét lecsipkedjük.
A megtisztított zöldbabokat sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
Az olvasztott vajba belekeverjük a curry port és ezzel is meglocsoljuk a zöldbabot.
Majd 200-220 C fokos sütőben 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.

A juhtúrót kikeverjük a kefírrel, kevés olívaolajjal, pirospaprikával és végül hozzáadjuk az aprított kaprot, petrezselymet.

Currys sült zöldbab mártogatóssal

Advertisements