Almás palacsinta

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

  • 20 dkg alma (reszelt, savanykás)
  • 2 db tojás
  • 200 g finomliszt
  • 5 dl tej
  • 50 g vaj (olvasztott)
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só

A sütéshez

  • 2 ek napraforgó olaj

A tálaláshoz

  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 ek porcukor

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
  2. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát.
  3. Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
  4. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében.
  5. Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. (Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lett.)
  6. Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk. (Vastagsága miatt feltekerni nem igazán lehet..)

http://www.nosalty.hu/recept/almas-palacsinta

Advertisements