Hozzávalók:

  • 150 gr jó minőségű, legalább 60%-os étcsokoládé, nagyobb darabokra törve
  • 150 gr tejcsokoládé, szintén nagyobb darabokra törve
  • 250 gr vaj, felkockázva
  • 325 gr barna cukor
  • 4 tojás
  • 140 gr liszt
  • 50 gr 20-22% kakaóvaj tartalmú kakaópor
  • 200 gr eper megtisztítva, a nagyobb szemek kettévágva, a kisebbek egyben hagyva

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A csokoládét, vajat és a cukrot olvasszuk össze egy lábosban, időnként megkeverve, nehogy odakapjon. Ha szépen egybeolvadtak, vegyük le a lángról.

A tojásokat keverjük az olvadt csokoládés masszához, egyesével, alaposan.

A lisztet és a kakaóport összeszitáljuk, és ezt is hozzákeverjük a masszához, végül beleforgatjuk az eper felét.

Egy 20×30 cm kerületű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, ebben oszlassuk el egyenletesen a tésztát, a tetejére pedig szórjuk rá az eper másik felét.

Középen süssük 30 percig, vagy 35-ig, ha azt akarjuk, hogy a brownie kívül kapjon egy leheletvékonyan roppanós réteget. (Akarjuk.)

http://gyomber.hu/csokolades-epres-brownie/

Advertisements