Hozzávalók:

  • 50-70 dkg szilva (a sütőtál méretétől függően, a lényeg, hogy legyen egyenletesen kitöltve)
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg barna cukor (ha kevésbé édes szilvával hoz minket össze a sors, növelhető a mennyiség)
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 ek fahéj

Elkészítés:

A tálat kivajazzuk, beleterítjük a kimagozott, félbevágott szilvákat, majd fahéjjal gyengéden meghintjük.

A cukrot összemorzsolgatjuk a vajjal és a liszttel, robotgépben kb. 5 másodpercig tart, de kézileg is gyorsan megvan. Ezzel a morzsával terítjük be egyenletesen a szilvát és a 200 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük – amíg a teteje szépen bearanybarnul.

http://gyomber.hu/fahejas-szilvas-crumble-morzsas-sutemeny/

Advertisements