Hamis mekis almás pite

hozzávalók / 4 adag

tészta

  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 ek cukor
  • 0.5 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 evőkanál víz

almás töltelék

  • 3 közepes db alma
  • 4 ek cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 dl víz
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál citromlé

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit beletesszük egy keverőtálba, alaposan összegyúrjuk, majd fóliába rakjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
  2. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, és apró kockára vágjuk. Egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, citromlevet, majd felforraljuk. Ha forr, elkeverjük az egy deci vizet a pudingporral, és ráöntjük az almára. Ha ismét felforr, egy percig még állandó kevergetés mellett főzzük, majd kizárjuk, és kihűtjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett munkafelületre tesszük, és kinyújtjuk kb 40 centis négyzetre, majd 8 részre vágjuk.
  4. A tészta egyik oldalára teszünk egy púpos kanállal a töltelékből, majd a másik felét ráhajtjuk, és a széleit összecsipkedjük.
  5. Bő, forró olajban 1-1 perc alatt aranybarnára sütjük.
 http://www.nosalty.hu/recept/hamis-mekis-almas-pite
Advertisements