Parmigiana di melanzane

Hozzávalók:

  • 2-3 padlizsán
  • frissen reszelt parmezán vagy padano sajt ízlés szerint
  • frissen reszelt scamorza vagy mozzarella sajt ízlés szerint
  • bazsalikomos paradicsomszósz (ez lehet üveges vagy házi készítésű is akár)
  • olívaolaj
  • egy kevés liszt

Elkészítés:

A padlizsánokat hosszában felvágjuk vékony, 5 mm-es szeletekre. Besózzuk, szűrőbe rakjuk, hagyjuk egy órát állni (ha tudunk, tegyünk rá valami nehezéket, ami kinyomja belőle a nedvességet), majd leöblítjüas alaposan szárazra töröljük. Lisztben vékonyan megforgatjuk, lerázzuk. Olívaolajat melegítünk egy serpenyőben, a padlizsánszeletek mindkét oldalát aranyszínűre sütjük és az olajat leitatjuk róluk.

Ha megvagyunk, jön a kedvenc részem. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal (chilis-fokhagymásat használtam) és belerétegezzük a sok jóságot: alulra egy réteg padlizsán, rá egy réteg paradicsommártás (nem túl vastagon), rá egy réteg mozzarella, arra egy réteg parmezán, majd újra padlizsán, és így tovább.Rendkívül nyugtató művelet.

A rétegezést (10 centi magas legyen maximum) padlizsánnal zárjuk, arra még reszelünk parmezánt, majd mehet az egész az előmelegített sütőbe 200 fokra kb. 30 percig.

http://gyomber.hu/melanzane-alla-parmigiana/

Advertisements