Toltott_gombcukkini

Hozzávalók

  • 4 gömbcukkini
  • 125 g főtt bulgur (kétszeres mennyiségű vízzel leforrázuk, 20-25 percig állni hagyjuk)
  • 1 kis vöröshagyma, felaprítva
  • 1 csokor friss oregánó, felaprítva
  • 1 kis csokor újhagyma, felkarikázva
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 evőkanál fehérborecet
  • 40 g vágott vagy durvára tört mandula, száraz serpenyőben kissé megpirítva
  • 100 g feta sajt
  • 1 piros chili, felaprítva (opcionális)

Elkészítés

  1. A gömbcukkinik kalapját levágjuk. A belsejüket egy kanállal kivájjuk, kis kockákra aprítjuk, félrerakjuk.
  2. Egy serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén hagymát és fokhagymát párolunk, kb. 10 percig. Utána hozzáadjuk a cukkini húsát és további 10 percig kevergetjük közepes lángon, hogy a víz elfőjön alóla.
  3. Közben a citrom levét, a borecetet, az oregánót és a chilit vegyítjük 2 evőkanál extra szűz olívaolajjal.
  4. A serpenyő tartalmához adjuk az öntetet, a szétmorzsolt feta sajtot, a felkarikázott újhagymát és a mandulát. Jó alaposan összekeverjük az egészet, majd belekanalazzuk, megtömjük vele a cukkiniket. Ha szeretnénk, egy kevés reszelt parmezánt is szórhatunk a tetejükre, majd visszatesszük rájuk a kalapot.
  5. 175 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha megszórtuk a tetejét sajttal, az utolsó néhány percben vegyük le a kalapokat, hogy szépen megbarnulhasson.

http://gyomber.hu/toltott-gombcukkini/

Advertisements