Hozzávalók

A krémhez
5 dl tej
2 tojássárgája
4 dkg liszt
6 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál kakaópor

Az összeállításhoz
20 dkg babapiskóta
1,5 dl tej
1 kávéskanál cukor
50 ml rum
5 dkg mazsola

A tetejére
2 dl tejszín
2 dkg cukor
csokoládédara

A krémhez 1 dl tejjel csomómentesre keverjük a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a vaníliát.
A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos részt, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Langyosra hűtjük.
Az összeállításhoz felforrósítjuk a tejet, a cukrot és a rumot.
A babapiskóta felét egyenként belemártjuk a rumos tejbe és egy tál aljába rakjuk őket.
Fele mennyiségű krémet simítunk rá, majd megszórjuk mazsolával.
Megismételjük a rétegezést, de előtte a maradék krémbe keverjük a kakaóport.
A tejszínből a cukorral kemény habot verünk és egyenlően elosztjuk a desszert tetején, végül meghintjük csokoládédarával.
3-4 órán át hűtőben tartjuk, ezalatt teljesen átpuhul a piskóta és kellően összeérnek az ízek.

http://citromhab.blogspot.hu/2013/07/anyostorta.html?m=1

Advertisements