Hozzávalók – A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!:
A tésztához:
– 2 és fél bögre liszt
– 3/4 bögre cukor
– 4 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 1 nagy dobozos tejföl (4 dl), vagy 2 kicsi
– 3/4 bögre étolaj
– 1 csomag vaníliapuding
– Tej (a pudinghoz)
A tetejére:
– fél kg sárgabarack (vagy még több:-)
– cukor a szóráshoz
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. Elkészítjük a vaníliapudingot, közben a hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Majd rá a pudingot. Felkockázott sárgabarackkal jól megrakjuk a tetejét, és alaposan meghintjük cukorral (ne sajnáljuk, mert ez lesz a lelke!) Nem tudjuk túlcukrozni, mert a tészta egyáltalán nem édes, tehát szükséges.
Hogy igazán mutatós legyen a sütemény, javaslom, hogy mindenképpen bőrével lefelé tegyük a gyümölcsdarabkákat a tésztára. Aki kevésbé türelmes, nyugodtan tegye rá felezve a barackokat!
200 fokos sütőben sütjük, kb. 30 percig, akkor tűpróbát csinálunk, és ha még kell, visszatesszük sülni. Én 30*35-ös tepsiben készítettem.

Advertisements