Villámgyors lasagne


hozzávalók / 6 adag

250 g barilla lasagne tészta (főzés nélküli)
600 g hámozott, kockázott paradicsom
5 dl tej
400 g darált marhahús
5 dkg vaj
3 ek liszt
200 g parmezán
2 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
5 levél bazsalikom

bors
3 babérlevél
2-2 ek olívaolaj

elkészítés

A húst 2 ek olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet, majd 10-12 percig kis lángon főzzük.
Közben 2 ek olívaolajon főzni kezdjük a paradicsomot. Kb. 10-15 percig rotyogtatjuk.
A húst a szósszal összeöntjük, és újabb 15 percig pöfögtetjük kis lángon. Az utolsó 3 percben hozzáadjuk a felvágott bazsalikomot.
Közben a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, kis lángon elkeverjük, és lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a szerecsendiót, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a reszelt parmezán felét.
Elzárjuk alatta és a paradicsomos szósz alatt is a gázt.
Egy 25×35-ös tepsit kivajazunk, és leteszünk egy adag főzést nem igénylő lasagne tésztát (barilla).
Ráteszünk egy adag húsos ragut, majd ismét tésztát. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó adag tésztára a besamel kerül. A tetejére tegyük a parmezánt, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.
Süssük 20 percig, majd még 10 percig hagyjuk állni, mielőtt felvágjuk.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25×35 cm
költség: 2000 Ft

http://www.nosalty.hu/recept/villamgyors-lasagne

Advertisements