Hozzávalók a tortához

75 gramm reszelt sárgarépa (kb. 2-3 darab)
160 gramm liszt
2 evőkanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj
csipetnyi őrölt szerecsendió
115 ml repceolaj
80 gramm porcukor
65 gramm barna cukor
2 nagy tojás
1 teáskanál vanília-kivonat
Hozzávalók a krémhez

16 dkg krémsajt
80 gramm porcukor
2 nagy tojás
1 teáskanál vanília-kivonat
1/2 dl tejföl

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Olajozzunk ki egy tepsit és tegyük félre. Aprítsuk fel a sárgarépát. Egy nagy tálban keverjük simára a cukrot a tojással, adjuk hozzá az olajat és a vaníliát. A répát és a többi összetevőt keverjük össze és tegyük félre.

Ezután egy nagy tálban keverjük össze a sajtkrémet a porcukorral. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd a többi összetevőt. Az előkészített tepsibe tegyük bele a tészta 3/4-ét, egyengessük el, majd a krém felét. Ezt követően ismételjük meg a folyamatot. 45 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni.

http://www.hazipatika.com/eletmod/otthon/cikkek/sajttorta_ahogy_meg_sosem_ettuk/20161206155339

Advertisements