Rakott brokkoli
500 g brokkoli
300 g tejföl/natúr joghurt
2 közepes tojás
20 g vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa/finom zabpehely/zabkorpa
30 g sajt
só, bors

A brokkolikat szedjük kisebb rózsáira, majd enyhén sós vízben kezdjük el főzni. Eközben egy másik edényben a vajon pirítani kezdhetjük a zsemlemorzsát – egészségesebb alternatívája a zabpehely, vagy a zabkorpa lehet. Figyeljünk oda, nehogy leégjen.
A zsemlemorzsát egy tál aljára szórjuk, majd a megfőtt brokkolit ráhelyezzük a tetejére. Zsírszegény tejföllel, vagy natúr joghurttal összekeverjük a tojást, majd sóval és borssal ízesíthetjük. A brokkolit meghintjük a megmaradt zabpehellyel, majd egyenletesen ráöntjük az ízesített tejfölt. A sajtot lereszeljük, és azzal is meghintjük. Előmelegített sütőben 15-20 percet sütjük, majd tálalhatjuk az ízletes finomságot.

http://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/isteni_rakott_brokkoli/20161208093128

Advertisements