Egészséges kínai kaja otthon: csirkés-zöldséges pirított bulgur
Hozzávalók 2-3 adaghoz:

2 egész csirkecomb
100 g bulgur (száraz)
1 közepes sárgarépa
1 közepes lilahagyma
100 g borsó (fagyasztott)
50 ml szójaszósz
1 ek. kukoricakeményítő
1 ek. méz
2 tojás
2 ek. olívaolaj
Elkészítés:

Először a húst készítsd elő: fejtsd le a bőrt és csontozd ki a combot. Vágd falatnyi darabokra. Keverd össze a szójaszószt, a keményítőt és a mézet. Öntsd a darabolt húsra, és tedd félre.

A bulgurt tedd fel főni kétszeres mennyiségű vízben, enyhén sózva, pont, ahogy a rizzsel tennéd. Kb. 10 perc kell neki. Ha puha, hagyd kicsit állni (lefedve).

Tisztítsd meg a hagymát, hosszában vágd ketté, majd vágj belőle – szintén – hosszanti csíkokat. Olyan legyen, mint egy kis csónak. A sárgarépát vágd gyufaszálnyi csíkokra (vagy reszeld le a nagylyukún, ha nagyon nincs kedved pepecselni vele).

Innentől fel is gyorsulnak az események: mehet minden viszonylag nagy lángon. Az a cél, hogy minden piruljon, ne főjön. Ne legyen nyers, de maradjon ropogós. Melegítsd fel az olívaolajat, és dobd rá a hagymát. Egy-két perc múlva mehet utána a répa is, majd a borsó. Pirítsd további egy-két percet, majd üsd rá a tojást, és jól keverd át. Ha a tojás már nem nyers, told félre az egészet a serpenyő oldalához, és jöhet a serpenyőbe a pácolt husi. Mivel elég kicsik a darabok, így néhány perc alatt meg puhulnak. Ha már puha, keverd össze a zöldséggel, és szórd hozzá a bulgurt. Keverd el alaposan, tekerd fel alatta a lángot a legnagyobb fokozatra, és pirítsd át az egészet. Nem baj, ha kicsit odapirul.

Már tálalhatod is, jó étvágyat hozzá!

http://www.igenelet.hu/cikkek/egeszseges-kinai-kaja-otthon-csirkeszoldseges-piritott-bulgur

Advertisements