Hozzávalók 4 személyre

40 dkg makaróni tészta

A szószhoz
4 evőkanál étkezési keményítő
2 teáskanál só
1 teáskanál mustár
1/2 kávéskanál őrölt bors
4 dl tej
2 dl víz
4 evőkanál vaj
35 dkg reszelt sajt (cheddar, edami, stb. vegyesen)

Odatesszük a tésztát főni.
A sütőt 200 fokra melegítjük, egy sütőtálat kivajazunk.
A szószhoz a keményítőt, a sót, a borsot és a mustárt a tejjel és a vízzel lábosban csomómentesre keverjük. Beletesszük a vajdarabokat és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felforraljuk az egészet.
Lehúzzuk a tűzről és beleforgatjuk a sajtot is.
Ha a sajt teljesen elolvadt, a szószt a sütőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tésztát, összekeverjük és betoljuk a sütőbe 30 percre.
Melegen tálaljuk.

http://citromhab.blogspot.hu/2014/11/mac-cheese-sajtszoszos-makaroni.html

Advertisements