Snickerdoodle

hozzávalók / 4 adag

A süteményhez
18 dkg finomliszt
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
12 dkg vaj (puha)
15 dkg cukor
1 db tojás
0.5 teáskanál vanília aroma (kivonat)
A forgatáshoz
5 dkg cukor
2 tk fahéj

elkészítés

A lisztet elkeverjük a sóval meg a sütőporral. Robotgéppel habosra verjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tojást, azzal is jól elkeverjük, végül a vaníliával.
Öntsük hozzá a lisztes keveréket, és dolgozzuk simára, lefedve rakjuk a hűtőbe 1 órára.
Formázzunk 2,5 cm átmérőjű golyókat a tésztából, és forgassuk bele a fahéjas cukorba, rakjuk sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Lapítsuk el egy pohár aljával 1,5 cm magasra.
Forró sütőbe rakva aranybarnára sütjük, tortarácson kihűtjük.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés

http://www.nosalty.hu/recept/snickerdoodle

Advertisements