A legegyszerűbb almás pite


hozzávalók / 4 adag

1 csomag leveles tészta
3 közepes db alma
4 ek sárgabaracklekvár
fahéj ízlés szerint

elkészítés

Az almákat megmossuk és a magházát kiszedjük, majd félbevágjuk őket. Ezután pedig vékonyan felszeleteljük.
A konyhakész leveles tésztát 10 centi széles csíkokra vágjuk, és a szélétől 1-1 centi távolságra megkenjük baracklekvárral.
A lekvárral lekent részre egy sorban elrendezzük az almaszeleteket, és megszórjuk kevés (vagy jó sok) fahéjjal.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, addig, amíg a széle szép barna nem lesz.
Szerintem sós karamellás szósszal megspékelve, langyosan a legjobb. De maradhatunk a klasszikus porcukros szórásnál is, vagy csak simán önmagában is kiváló.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

http://www.nosalty.hu/recept/legegyszerubb-almas-pite

Advertisements