Túrós kuglóf6


Álompuha tészta, mégis zaftos, túrós. Nem szárad ki, nem túl édes, forrón, melegen, langyosan vagy hidegen, mindenhogy mennyei, bekeverni pedig az öt perccel még túlzok is.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 1 kocka szoba hőmérsékletű vaj (25 dkg)
– 1 csipet só
– 25 dkg zsíros tehéntúró
– 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
– 2 tojás
– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
– 1 csomag sütőpor (12 g)

Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 170 fokra, alul-felül sütésre.
2. A vajat enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipet sóval, a cukorral, és a túróval kikeverjük egy mixerrel.
3. Hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport.
4. A muffinformát kivajazzuk, majd belekanalazzuk a masszát
5. 15-20 percig sütjük 170 fokon, tűpróbával ellenőrizzük
6. Egy-két perc várakozás után a süteményt még forrón kiborítjuk egy tányérra.
7. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat! 🙂

Ebből a mennyiségből 12 muffin lesz ha telirakod a formát. 20 ha kb félig.

Ha gluténmentes lisztkeveréket használsz, kicsit kevesebbet rakj belőle, úgy 220g-ot.

http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2016/01/05/otperces-turos-kuglof/

Advertisements